2 λεπτά ανάγνωσης
18 Apr
18Apr

Η κυβέρνηση επεκτείνει τους δικαιούχους των 800 ευρώ για να στηρίξει την οικονομία και την απασχόληση ενώ μέσω της πανδημίας του κορονοϊού τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης,

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ τόνισε πως αμέσως μετά το Πάσχα έρχεται τροπολογία που θα προβλέπει τα εξής:

Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές και επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους.


Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις, ενώ την Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα θα γίνει νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων η απόφαση θα καλύπτει: οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα και τα χρήματα αναμένεται να τους πιστωθούν από τα τέλη Απριλίου έως 5 Μαίου.

ΠΗΓΗ: newsit.gr, skai.gr

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.