1 λεπτά ανάγνωσης
27 Apr
27Apr

Εντός της εβδομάδας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, για τον Μάιο, το οποίο όμως ελάχιστα θα θυμίζει το προηγούμενο, αφού ένα μεγάλο μέρος αυτών ήδη έχουν αποσυρθεί. Ωστόσο κάποιες επιχειρήσεις θα είναι κλειστές, τουλάχιστον ένα μέρος του Μαΐου και κατά συνέπεια για αυτές θα ισχύουν τα μηδενικά ενοίκια, όπως επίσης και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας για τους εργαζομένους αυτών.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σκέψεις, ειδικά για το κομμάτι της εστίασης να «κουρευτεί» ένα μέρος του ενοικίου και να καλυφθεί από το κράτος, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι επιχειρήσεις με το καλημέρα της επαναλειτουργίας τους.

Η κυρίαρχη άποψη είναι το «κούρεμα» να περιοριστεί, στο 40% όπως ισχύει για και σήμερα για τις επιχειρήσεις που είναι μεν ανοικτές, αλλά έχουν ΚΑΔ που ανήκει στους πληττόμενους.
Στην περίπτωση αυτή το κράτος θα καλύψει το 50% της ζημιάς του ιδιοκτήτη και το ποσό αυτό θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.
Πάντως είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μέτρο με τα «κουρεμένα» ενοίκια βαίνει προς το τέλος του. Και οι ιδιοκτήτες μέσω της ΠΟΜΙΔΑ ζητούν να τερματιστεί το μέτρο της αναγκαστικής μείωσης ενοικίου.

Παράλληλα θα πρέπει οι περίπου 270.000 ιδιοκτήτες που έλαβαν προκαταβολικά αποζημίωση για κουρεμένα ενοίκια του Μαρτίου, να υποβάλλουν μέχρι και τις 14 Μαΐου την δήλωση Covid στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που άνοιξε χθες.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.