3 λεπτά ανάγνωσης
14 Mar
14Mar

Αιτία φυσικά ο κορονοϊός, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 190, ενώ η κυβέρνηση θορυβήθηκε κι από την επικίνδυνη στάση πολλών συμπολιτών μας που παρά τους περιορισμούς και τις συστάσεις, αποφάσισ

Το βράδυ της Παρασκευής, 13.03.2020, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με τα λουκέτα.

“Ζούμε σε μια έκτακτη κατάσταση. Η δική μας γενιά δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο… Σίγουρα είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με ψυχραιμία να κάνει ό, τι πρέπει. Πρώτον για την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον για την προστασία της οικονομίας”, τόνισε αρχικά ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στα κλειστά μαγαζιά.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι διευκρινίσεις για τα κλειστά μαγαζιά

Ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα “λουκέτα”, λέγοντας πως “κλείνουν όλα τα μαγαζιά που έχουν άδειες τραπεζοκαθισμάτων εστιάσεως”.

Να σημειωθεί εδώ πως όπως σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, το μόνο που θα επιτρέπεται θα είναι το delivery και το take away, ωστόσο εδώ υπάρχει μια συνθήκη που σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Live News.

“Όλα τα καταστήματα που έχουν την άδεια να κάνουν delivery μπορούν να το κάνουν, χωρίς να έχουν πάνω από 5 άτομα στην ουρά για take away. Δεν πρέπει να συγχρωτιζόμαστε πολλοί άνθρωποι σε μικρό χώρο για πολλή ώρα.

Δεύτερον: Υπάρχουν καταστήματα με άδεια τραπεζοκαθισμάτων που δεν έχουν δηλώσει την δυνατότητα delivery και take away στην εφορία. Αυτά τα καταστήματα έχουν δύο επιλογές:

Πρώτη επιλογή να κλείσουν. Αν γίνει αυτό, θα έχουν αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων μέχρι τον Ιούνιο όπως έχει νομοθετηθεί,

Εάν όμως θέλουν να κάνουν delivery γιατί δεν θέλουν να κλείσουν, θα μπορούν να το κάνουν από αύριο και θα έχουν ένα μήνα περιθώριο για να το δηλώσουν στην εφορία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παραμένοντας στο ζήτημα με τα κλειστά μαγαζιά, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και στα επιδόματα για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που θα κλείσουν.

Δείτε όλα όσα είπε για τα κλειστά μαγαζιά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.