2 λεπτά ανάγνωσης
11 Mar
11Mar

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα καθοριστεί η καταβολή επιδόματοςύψους 500 ευρώ μηνιαίως για δύο - τρεις μήνες έως και το Μάιο στους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο» με διοικητική εντολή (Αχαϊα, Ηλεία Ζάκυνθο κ.λπ.), λόγω κορωνοϊού

Στην κατηγορία των δικαιούχων περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων. Το επίδομα που ονομάζεται αποζημίωση ειδικού τύπου και εκτιμάται ότι θα χορηγηθεί σε περίπου 200.000 εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν ή ενδεχομένως να κλείσουν στο μέλλον με κρατική εντολή.

Στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξειδίκευσαν το μέτρο το οποίο υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό με 100 εκ. ευρώ το επόμενο δίμηνο.

Αν ο εργοδότης αποφασίσει για προληπτικούς λόγους να κλείσει την επιχείρησή του, είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων. Αντίθετα αν η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης οφείλεται σε λόγους «ανωτέρας βίας», δηλαδή με κρατική εντολή, οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να καταβάλλουν μισθούς στους εργαζόμενους για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας με ανωτέρα βία.

ΠΗΓΗ: athensvoice

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.