2 λεπτά ανάγνωσης
21 Apr
21Apr

Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των εξαγγελθέντων νέων παρεμβάσεων στήριξης των εργαζομένων και των  αυταπασχολούμενων παρουσίασε σήμερα ο Υπ. Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως :


* Σήμερα υπογράφεται Υπουργική Απόφαση για την ένταξη νέων κατηγοριών εργαζομένων στο πλαίσιο καταβολής της ειδικής κρατικής αποζημίωσης των 800 ευρώ. Mέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων από τους δικαιούχους και έπειτα θα ακολουθήσει η πληρωμή.

* Αύριο κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα προβλέπεται ότι οι πληττόμενες επιχειρήσεις με έως 20 άτομα προσωπικό θα δικαιούνται την αποζημίωση των 800 ευρώ, όπως ισχύει και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με έως 5 άτομα προσωπικό. Θα ψηφισθεί έως την Παρασκευή και η πλατφόρμα θα ανοίξει από την επόμενη Δευτέρα.

* Από τις 23 Απριλίου έως 3 Μαΐου, θα μπορούν 168.000 μακροχρόνια άνεργοι (και όχι 155.000 όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί) να υποβάλλουν αιτήσεις για τη λήψη της έκτακτης ενίσχυσης των 400 ευρώ. Η καταβολή της ενίσχυσης αυτής θα γίνεται 2 μέρες μετά από την υποβολή της αίτησης. Πχ όποιος υποβάλλει αίτηση στις 23 Απριλίου, θα λάβει την ενίσχυση στις 25 Απριλίου.

* Θα υπάρχει διάταξη που θα προβλέπει πως και όσοι άνεργοι έχασαν την τακτική επιδότηση τους το Δεκέμβριο του 2019 ή τον Απρίλιο του 2020, θα έχουν δύο επιπλέον μήνες επιδότησης.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.