2 λεπτά ανάγνωσης
11 Jun
11Jun

Αύριο θα καταβληθεί σύμφωνα το επίδομα των 534 ευρώ για όσους εργαζομένους ήταν σε αναστολή εργασίας όλο το μήνα Μάιο, ή μέρος αυτού, διότι οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή.

Συγκεκριμένα χθες ήταν η τελευταία προθεσμία που είχαν οι εργοδότες να υποβάλουν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις στο σύστημα Εργάνη και να ξεκλειδώσει η διαδικασία πληρωμών των έως και 534 ευρώ τον μήνα στους εργαζόμενους που είχαν σε αναστολή. Η σχετική προθεσμία έληγε νωρίτερα, όμως δόθηκε παράταση μέχρι και χθες. Έτσι οι επιχειρήσεις που έμειναν με κρατική εντολή δεν λειτούργησαν όλο Μάιο ή αυτών που επαναλειτούργησαν σταδιακά εντός του περασμένου μήνα ή, τέλος, των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, μπορούσαν να υποβάλλουν αιτήσεις. 

Όπως προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση, η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί από χθες, Τετάρτη 10 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή 12 Ιουνίου στους μισθωτούς επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ. Τελικά όμως οι πληρωμές θα γίνουν την Παρασκευή.  


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.