3 λεπτά ανάγνωσης
28 May
28May

Το μήνυμα που παραλαμβάνουν μέσω taxis οι φορολογούμενοι

Ελληνικό Κτηματολόγιο - Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)


Αποδέκτης: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, Username: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας στο Δήμο της Αθήνας, την 1η Ιουνίου 2020 ξεκινάει η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για ακίνητα εντός του Δήμου της Αθήνας, μέσω της οποίας, μέχρι την 3η Αυγούστου 2020, (ή την 1η Οκτωβρίου 2020 αν είστε κάτοικος εξωτερικού) μπορείτε να ελέγξετε, να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας στο Κτηματολόγιο, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Για να συμμετέχετε στη διαδικασία είναι απαραίτητο να προβείτε στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας σας μέσω της ιστοσελίδαςwww.ktimatologio.gr.

Στη συνέχεια, αφού επισκεφθείτε το σύνδεσμο


http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx


θα ενημερωθείτε για το πώς έχουν καταχωρηθεί μέχρι σήμερα τα ακίνητά σας. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

  • Την περιγραφή των ακινήτων σας και τη νομική πληροφορία τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνείτε με τα κτηματολογικά στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων (μέχρι την 3η Αυγούστου 2020 - ή την 1η Οκτωβρίου 2020 εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε το 2100 10 10 10 (καθημερινές 9.00 -17.00)


Εάν δεν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας στο Δήμο της Αθήνας, αγνοείστε αυτό το μήνυμα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.