3 λεπτά ανάγνωσης
16 Apr
16Apr

Στην αναμονή είναι χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις, Ομόρρυθμες Εταιρείες και ΙΚΕ για το επίδομα των 800 ευρώ αφού η απόφαση για την χορήγηση του δεν έχει ακόμη εκδοθεί και η ΑΑΔΕ δεν μπορεί να σημάνει την έναρξη των αιτήσεων στο myBusinessSupport. Δεν είναι και λίγοι οι επιχειρηματίες που έχουν μπερδευτεί από την υποβολή των αιτήσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ


Την απόφαση για για το επίδομα των 800 ευρώ αλλά και την επέκταση του που θα προβλέπει την χορήγηση του σε όσους επιχειρηματίες απασχολούν έως 20 άτομα περιμένει η ΑΑΔΕ ώστε να ανοίξει την αίτηση στο myBusinessSupport.

Πολλοί είναι και οι επιχειρηματίες που νομίζουν ότι με την αίτηση τους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μπορούν να λάβουν τα 800 ευρώ του έκτακτου επιδόματος, κάτι όμως που δεν ισχύει διότι η αίτηση τους στο σύστημα του υπουργείου Εργασίας αφορά μόνο την μείωση των επαγγελματικών τους ενοικίων.

Οι επιχειρηματίες που απασχολούν έως 20 άτομα προσωπικό θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση στο myBusinessSupport, ότα αυτό θα είναι διαθέσιμο στον διαδικτυακό «αέρα» της ΑΑΔΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πριν δύο ημέρες την επέκταση του επιδόματος ύψους 800 ευρώ στους πληττόμενους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα εκτός των Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΕ) με προσωπικό έως 20 ατόμων.

Η ΑΑΔΕ μετά και την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης που θα εντάσσει τις παραπάνω επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 άτομα στην ενίσχυση των 800 ευρώ θα ανοίξει κατα πάσα πιθανοτητα την Μεγάλη Πέμπτη την αίτηση στο myBusinessSupport.

Σε περίπτωση εταιρείας, το επίδομα των 800 ευρώ καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ομόρρυθμη εταιρεία, ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία, δεν θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κάθε εταίρο.

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, εξαιρούνται οι επιστήμονες οι οποίοι για το μήνα Απρίλιο δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ εφόσον λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλε-εκπαίδευσης ενώ η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ θα γίνει μετά το Πάσχα.

Τέλος δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.