1 λεπτά ανάγνωσης
18 Nov
18Nov

Ανοίγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για την ένταξή τους σε αυτή φορολογουμένων που έχασαν, εξαιτίας της πανδημίας, τις 120 δόσεις στις οποίες είχαν ενταχθεί.

Κατά συνέπεια θα αποκτήσουν μία δεύτερη ευκαιρία έτσι ώστε να βάλουν σε τάξη εκ νέου τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Για να ενταχθούν ξανά στην ρύθμιση οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να έχουν φανεί αφερέγγυοι στο διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020.Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε εφαρμογή των αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών, θα ανοίξει τις πύλες των 100 και 120 δόσεων στις οποίες θα μπορούν να ενταχθούν και πάλι όλοι εκείνοι που βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Μάρτιο έως και περασμένο μήνα.Εν συνεχεία και μόλις η εφαρμογή ανοίξει οι πληττόμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου ενώ οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης ως υπεράριθμές. 

Προκειμένου να γίνει απόλυτα κατανοητό θα δώσουμε ένα παράδειγμα. Φορολογούμενος που ανήκει στους πληττόμενους και λόγω των οικονομικών συνθηκών δεν μπόρεσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και έχασε την ρύθμιση των 120 δόσεων, μπορεί να επανέλθει. Μόλις ξεκλειδώσουν οι  120 δόσεις, θα μπορεί να ξαναμπεί στη ρύθμιση και να συνεχίσει να την πληρώνει κανονικά με όλα τα ευεργετήματά της. Οι τρεις δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της αρχικής ρύθμισης και οι χαμένες δόσεις θα πληρωθούν ως υπεράριθμες. 

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.